Brugge die Scone 12/05/1987

Hier neem ik even de tijd om neer te pennen waar ik vandaan kom en wat ik voor jullie wil betekenen.

Ik ben de zoon van twee lieve ouders, die meer dan dertig jaar een vishandel uitbaatten in Brugge, nabij de Kruispoort. Mijn moeder komt uit een grote vissersfamilie uit Zeebrugge. Mijn vader komt uit Knokke en is vooral heel handig in de keuken en heeft een onverzadigbare belangstelling in fijn en lekker eten. Je kan ze vaak aantreffen op het tennisveld, want ze blijven zeer sportief.

Al vroeg ben ik geboeid geraakt door Nederlandstalige muziek. Uren naeen bekeek ik als kleuter opnames van Tien Om Te Zien en door mijn grootouders leerde ik tal van vissersliederen kennen. In de kleuterklas werd ik er af ten toe door mijn kleuterjuffen op betrapt, dat ik stilletjes tijdens het spelen, Vlaamse liedjes van Willy Sommers aan het zingen was. Eigenlijk ben ik dit gedrag ook nooit afgeleerd. Al zingend ga ik door het leven en mensen die mij kennen weten dat ik tijdens het werken, het winkelen of gewoon tijdens het wandelen al eens graag een heel aantal liedjes ten uitvoering breng.

Op negen- en tienjarige leeftijd nam ik deel aan het prestigieuze Festival van het Vlaamse Visserslied. Ik won er de Publieksprijs met mijn vertolking van De Lichtjes Van De Schelde en sleepte de vierde plaats in de wacht met mijn uitvoering van Het Kleine Cafe Aan De Haven. Ondanks het grote succes werd het festival de jaren daarna spijtig genoeg niet meer georganiseerd.

In die tijd zette ik ook mijn eerste stappen binnen het Stedelijk Conservatorium in Brugge alwaar ik uiteindelijk de vakken Notenleer, Samenzang, Piano, Begeleidingspraktijk, Algemene Muzikale Vorming en Muziekgeschiedenis zou volgen. Als ik aan het koken ben kan ik nog steeds genieten van de klassieke meesterwerken van Bach, Beethoven, Schubert, Wagner en noem maar op.

Om uit te gaan, liggen niet alleen de Engelstalige en Franstalige Evergreens mij na aan het hart, maar beslist ook de Duitstalige Schlagers. Het is voor mij ook weer steeds geboeid uitkijken naar welke nieuwste pareltjes komen overwaaien vanuit Duitsland en de Oostenrijkse Alpen.

Inmiddels is nu sedert jaren Semino Rossi mijn lievelingszanger. Ikzelf kan alleen maar hopen dat ergens in Vlaanderen ik voor een aantal mensen, een aantal fans, kan betekenen, wat een icoon als hij betekent voor zijn fans.

Jullie zijn mijn symfonie!

xxX

Orry

Artist Image